Sari la conținut

Florin Cîțu, soluție pentru creșterea salariilor: „Altă variantă nu există”

Singura variantă pentru creșterea salariilor românilor este reducerea contribuțiilor la stat cu cinci puncte procentuale, a declarat marți liderul PNL, Florin Cîțu, care a dat de înțeles că liberalii nu ar susține o măsură care să crească veniturile doar pentru anumite categorii de angajați.

Eu am propus o creştere a salariilor tuturor românilor – reducerea contribuţiilor cu cinci puncte procentuale. Asta înseamnă venituri nete mai mari pentru toţi românii. Va fi complicat pentru PNL să susţină orice altă măsură care va creşte veniturile doar unei categorii de români, dintr-un sector bugetar anume sau ale altei categorii. Pe noi ne interesează bunăstarea tuturor românilor şi astăzi există o singură măsură care poate să crească salariile tuturor românilor. Asta este reducerea contribuţiilor cu cinci puncte procentuale, a spus Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.

În contextul creșterii de prețuri, „puterea de cumpărare trebuie crescută pentru toți românii”, a adăugat președintele PNL.

Încă nu am avut succes în a-i convinge pe colegii mei de compromis, de această coaliţie, că este cea mai bună măsură, dar nu voi înceta să vin cu argumente. Mai ales astăzi, când vedem cum cresc preţurile, puterea de cumpărare trebuie crescută şi trebuie crescută pentru toţi românii. Şi este singura variantă: reducerea contribuţiilor. Altă variantă nu există, a adăugat acesta.