Sari la conținut

USR fierbe / Barna și Cioloș, în război deschis

Actualul și fostul președinte al Uniunii Salvați România sunt în conflict deschis, atât Dacian Cioloș, cât și Dan Barna lansând atacuri dure. Pe de o parte, Barna îi reproșează actualului lider USR că impune un ultimatum prin care șantajează partidul, în timp ce Cioloș susține că nu dorește decât binele formațiunii pe care o conduce și speră că adversarul său nu va rupe partidul.

Cred că onoarea îi cere lui Dan Barna să facă un real pas în spate și să își ofere timpul necesar pentru a se reconstrui politic și a umple golurile personale astfel încât să nu se mai regăsească în situații politice dificile. Regret că am ajuns în această situație și sper că va găsi înțelepciunea de a nu încerca o aventură politică prin care să rupă partidul sau să iasă în public cu alte declarații lipsite de adevăr, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Remintim că joi seară, în cadrul Biroului Național al conducerii USR, Dacian Cioloș a amenințat că-și va da demisia din partidul pe care-l conduce dacă BN (controlat de foștii lideri USR) îi va respinge programul politic pentru 2022-2024 care practic ia din mâna taberei Barna puterea de decizie din partid. În replică, Dan Barna l-a acuzat pe Cioloș într-un mesaj intern că actualul lider al USR propune practic „golirea de sens a USR și înlocuirea cu comitete și comiții” și că acesta pune în fața partidului un ultimatum: „Ne spui sec și arogant: votați sau plec”.

Îmi e dificil să înțeleg ce propui partidului în afară de a-i exclude pe cei care nu sunt cu tine, a acuzat șeful USR.

Săptămâna viitoare este programată o nouă ședință a Biroului Național, iar Dacian Cioloș și Dan Barna au la dispoziție două variante: fie ajung la o înțelegere, fie începe lupta pentru fotoliul de președinte al USR.