Sari la conținut

Florin Cîțu, după ce INS a anunțat creșterea ușoară a inflației: „Guvernarea liberală a dus la reducerea semnificativă a inflației”

Ziua și atacul dinspre Guvernul liberal: după ce INS a anunțat scăderea prețurilor la alimente datorită legumelor de sezon, dar și o ușoară creștere a inflației (2,6% în iunie față de 2,3% în mai), ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, declară că „Nu mai există DUBII: guvernarea liberală a dus la reducerea semnificativă a inflației.

Potrivit acestuia, luna iunie 2020 a adus o creștere de „doar” 0,08% a bunurilor de consum față de luna precedentă, în timp ce creșterea anuală a acestora a fost de 2,5%; în oglindă, arată ministrul de Finanțe, în timpul a ceea ce el numește „guvernare socialistă”, prețurile bunurilor de consum aveau o evoluție de 3,8% anul trecut, iar acum 2 ani, 5,4%.

Rata inflației în scădere înseamnă AUTOMAT dobânzi mai mici în economie. Costuri cu dobânzile mai mici înseamnă acces la credit mai ieftin pentru TOȚI românii. Dobânzile mai mici sunt esențiale în acest moment pentru că susțin efortul pe care îl facem prin creșterea investițiilor în economie. Mix-ul de politici, fiscală și monetară, funcționează pentru prima oară în istoria noastră. Politica fiscală nu mai este prociclică. Este neinflaționistă. Acest lucru atrage după sine o politică monetară care poate să relaxeze fără riscuri condițiile monetare (dobânzi mai mici, rezerve minime obligatorii mai mici), a scris ministrul Finanțelor pe pagina Facebook.