Sari la conținut

Orban a atacat la CCR redeschiderea piețelor, acoperit de Iohannis care a amânat până în ultima zi promulgarea legii

Și Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au dat peste cap să țină piețele închise și oamenii afară în frig – chiar și împotriva legii – atât președintele, cât și premierul intrând într-un joc anticonstituțional pe care, culmea, acum vor să-l rezolve cu ajutorul CCR!

Luni seara, Ludovic Orban a declarat că legea care ar fi putut redeschide piețele a fost atacată de Guvern la Curtea Constituțională. Cu doar o oră înainte, Klaus Iohannis declara că aceeași lege pe care Executivul o și trimisese la judecătorii constituționali nu fusese promulgată de președinte pentru că nu ajunsese la Administrația Prezidențială… asta deși Parlamentul o trimisese în urmă cu aproape 20 de zile.

Așa ceva nu și-a permis niciodată niciun președinte al României. Legile nu sunt trimise cu porumbeii voiajori la promulgare. Nu se pot rătăci! a scris jurnalista Narcisa Iorga pe pagina Facebook.

De ce nu a promulgat Klaus Iohannis redeschiderea piețelor până cu o zi înainte de a expira termenul? Potrivit demonstrației Narcisei Iorga, miza a fost ca Executivul lui Ludovic Orban să aibă timp să atace proiectul la Curtea Constituțională.

Democrația a ajuns în România un elastic foarte casant. Stă să crape. Aveți grijă! Cand o să vă plesnească peste ochi, va fi prea târziu, avertizează jurnalista.