Sari la conținut

PSD a finalizat textul moțiunii de cenzură, care va fi depusă la Parlament săptămâna viitoare

Textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost finalizat și va fi depus la Parlament în cursul săptămânii viitoare, a anunțat astăzi președintele PSD Marcel Ciolacu într-o conferință de presă organizată la finalul Biroului Permanent Național al partidului.

Potrivit liderului PSD, social-democrații vor negocia și cu parlamentari din afara partidului în vederea susținerii moțiunii de cenzură:

Astăzi am finalizat textul moţiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. Este textul cu care vom pleca să negociem cu alţi parlamentari decât cei ai PSD şi textul pe care îl vom prezenta partenerilor sociali. Este o moţiune de cenzură care îşi propune să răspundă simplu, clar şi documentat la câteva întrebări. Românii trăiesc mai bine ca în urmă cu un an şi jumătate? Îşi permit românii mai multe lucruri decât în urmă cu un an şi jumătate? Este mai puţină sărăcie în ţară decât în urmă cu un an şi jumătate? Este România mai respectată în Uniunea Europeană sau în lume? Răspunsul este: evident că nu. În guvernarea de dreapta, România trăieşte de pe o zi pe alta din împrumuturile de zeci de miliarde de euro la nişte dobânzi extraordinar de mari, cele mai mari din UE. Preţurile au explodat, facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux, iar benzina a depăşit 6 lei pe litru. Alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate. Firmele româneşti nu au primit niciun ajutor. Fermierii nu şi-au primit subvenţiile. Nu se dau bani nici la stat, nici la privat. Acestea nu sunt lucruri fantastice, aşa cum spune domnul Cîţu, a declarat Marcel Ciolacu.