Sari la conținut

[SONDAJ] De ce se tem cel mai mult românii? De o criză economică

Românii se tem cel mai mult de o eventuală criză economică sau financiară care le-ar putea afecta veniturile, arată o cercetare sociologică în cadrul căreia 67% dintre respondenți au menționat-o în topul riscurilor. Alte două mari temeri ale românilor sunt incendiile (62%, în creștere de la 60% în 2020) și accidentele auto (62%, față de 58% în 2020).

Cu toate că vedem semne de revigorare, efectele pandemiei încă se fac remarcate. Cercetările sociologice pe care le realizăm în fiecare an ne ajută să înţelegem mai bine la nivel de industrie preocupările pe care le au românii cu privire la siguranţa lor personală sau a familiei, dinamica acestora în timp şi, mai ales, cum putem să îi protejăm mai bine prin intermediul asigurărilor în această perioadă, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR, autor al Barometrului UNSAR-IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România (2021), citat de Agerpres.

Dezastrele naturale (cutremur, inundații sau alunecări de teren – 54%), furturile (51%) sau fenomenele meteo severe (48%) completează topul riscurilor de care se tem românii.