Sari la conținut

PSD acuză Guvernul că fură 2,1 miliarde de lei de la copii și anunță un nou proiect de lege pentru creșterea alocațiilor

Social-democrații acuză coaliția de guvernare că fură 2,1 miliarde de lei din buzunarele copiilor prin anularea a două tranșe de majorare a alocațiilor și anunță depunerea unui nou proiect de lege pentru creșterea acestora.

Conform proiectului de lege adoptat deja de majoritatea din Senat a PNL-USR-UDMR, vor fi anulate două din cele 5 tranșe promise de PNL înainte de campania electorală, respectiv tranșa 3, prevăzută pentru 1 iulie 2021 și tranșa 4 pentru 1 ianuarie 2022. Prin aceste modificări, Coaliția PNL-USR-UDMR fură din buzunarele copiilor suma totală de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit să le plătească în intervalul 1 iulie 2021-1 iulie 2022. Prin neacordarea tranșelor promise, Cîțu și Orban fură la fiecare copil cu vârsta între 2 și 18 ani câte 522 lei, iar de la fiecare copil sub 2 ani sau cu dizabilități câte 1.044 lei, arată social-democrații într-un comunicat de presă dat publicității astăzi.

În cursul săptămânii viitoare, PSD va depune în Parlament un proiect de lege care vizează creșterea „imediată” a alocațiilor, care prevede majorări de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități.

Reamintim că premierul Cîțu a anunțat recent că Executivul condus de el nu va accepta o nouă creștere a alocațiilor pentru copii în acest an, susținând că, dacă legea în vigoare nu este amendată de Parlament, Guvernul va opri majorarea programată pentru 1 iulie prin Ordonanță de Urgență. Și liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu există resurse pentru o a doua creștere a alocațiilor în 2021.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura