Sari la conținut

Eugen Teodorovici vrea să candideze la prezidențiale: #insistpentru România

foto: facebook.com/EugenOrlandoTeodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și-a anunțat ieri, în cadrul ședinței informale a social-democraților de la Neptun, intenția de a candida la alegerile prezidențiale din acest an. Unul dintre miniștrii care se bucură de sprijinul premierului Viorica Dăncilă, acesta se alătură lui Șerban Nicolae și lui Liviu Pleșoianu în cursa internă PSD pentru stabilirea prezidențiabilului social-democrat.

Într-o postare Facebook, Teodorovici își justifică decizia de a candida pentru a aduce „unitate într-o societate dezbinată și mai mult echilibru într-o civilizație care ezită uneori să-și manifeste credința în valorile moștenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată și nevizionară”.

Ministrul consideră că există soluții la problemele României și că este de datoria politicienilor să le găsească.

Da, pentru că vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă.

Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câștiga sau nu o competiție, ci este despre a face ceva pentru România și pentru destinul poporului căruia îi aparțin, așa cum am făcut mereu. Este despre un popor care trebuie să-și recâștige credința, speranța și valorile care l-au consacrat de-a lungul istoriei sale milenare. Dar și despre aceia care își asumă și victoria, și înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde, cei care critică, au arătat că doar vorbesc și pentru care România este viitorul asumat și nu doar țara pe care o reprezintă la un moment dat.

Da, pentru că am și eu o convingere…

Convingerea că România va continua să crească în Europa și în lume, cu mai multă speranță, încredere și respect.

Da, pentru că #insistpentruRomania!

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura