Sari la conținut

Luni aflăm dacă pică Guvernul / PSD-iștii au un plan de rezervă dacă moțiunea de cenzură nu trece

Moțiunea de cenzură înaintată de PSD împotriva Guvernului Orban va fi dezbătută și votată luni, 31 august, de la ora 14.00, în urma deciziei Birourilor permanente reunite ale celor două camere ale Parlamentului.

Intitulată „Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată”, moțiunea de cenzură semnată de 205 parlamentari are teoretic toate șansele să treacă, dat fiind că, oficial, aceasta este susținută de PSD, ALDE și ProRomânia, PPUSL plus câțiva parlamentari ai minorităților naționale. De altfel, și liderul social-democrat Marcel Ciolacu a dat asigurări că, în prezent, „sunt suficiente voturi ca moțiunea să treacă. Și fără UDMR avem voturi ca moțiunea să treacă”.

Dat fiind că liberalii se luptă cu toate forțele însă ca aceasta să pice în Parlament – prin atacarea la CCR și prin racolarea de parlamentari PSD – Cabinetul Orban are șanse să rămână în funcție și după votul de luni.

Poate nu întâmplător, așadar, Marcel Ciolacu susține că e posibil ca o nouă moțiune de cenzură să fie depusă în următoarea sesiune parlamentară, în cazul în care aceasta nu trece.

*Foto: facebook.com/CiolacuMarcel