Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 15 Iulie 2019

> După ce Tăriceanu a anunțat aseara că partidul său a decis remanierea lui Teodor Meleșcanu din cauza modului de organizare a alegerilor din diaspora ALDE a propus-o astăzi în locul lui pe Ramona Mănescu pentru postul de Ministru de Externe, aceasta având o experiență îndelungată, mai exact 3 mandate de parlamentar european. 

> Comitetul Executiv al PSD a decis astăzi cu unanimitate de voturi ca partidul să aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale. PSD a decis și că se va discuta cu ALDE și Pro România pentru a obține susținerea acestora.

> Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a declarat că singura soluție câștigătoare este o alianță a PSD, ALDE și PRO România, considerând că cele mai multe șanse le are Gabriela Firea din partea PSD și Călin Popescu Tăriceanu din partea ALDE. Și Gabriela Firea a spus azi că PSD are șanse doar împreună cu ALDE și PRO România.

> Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne înaintea ședinței Comitetului Executiv PSD, declarând că remanierea sa este urmarea faptului că PSD a cedat presiunilor președintelui Iohannis. 

> Reacția Vioricăi Dăncilă nu a întârziat să apară, aceasta spunând că unii membri ai PSD ”nu au învăţat nimic şi au crezut că, dacă ies în spaţiul public înainte de a vorbi în forul statutar, îi va aprecia cineva”. Mai mult, prim-ministrul a susținut că a fost o decizie asumată și că i-a cerut lui Carmen Dan demisia, în urma ”consultărilor cu colegii din PSD, în cadrul forurilor interne”, fiind o decizie menită ”restabilească încrederea oamenilor în guvern”.