Sari la conținut

Rareș Bogdan dă semnalul de luptă împotriva lui Orban: Zilele premierului la guvern, numărate

Ieri a fost prima din ultimele zile ale lui Ludovic Orban în arena politicii mari din România: războiul până acum rece dintre Palatul Cotroceni și Palatul Victoria a devenit oficial o bătălie deschisă în urma semnalului de luptă dat de Rareș Bogdan – prim-vicepreședintele PNL și „number one”-ul președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PNL, Ludovic Orban, se poziționează în sondaje „puțin sub mine”, a declarat Rareș Bogdan într-o emisiune TV, în care l-a și urecheat indirect pe actualul premier pentru cooptarea în PNL Buzău a lui Viorel Ștefu – fost secretar de stat în MAI-ul lui Carmen Dan, „pus de Liviu Dragnea și a fost un apropiat a lui Liviu Dragnea și a lui Carmen Dan” și cu un rol activ în evenimentele de la 10 august.

Deși aruncate din poignet, afirmațiile lui Rareș Bogdan au țintă precisă: nu electoratul de această dată, ci membrii de partid, care au înțeles cu siguranță că au asistat de fapt la o chemare la arme, în special după izbucnirea scandalului Unifarm care va lovi în final tot la Palatul Victoria.

Să se explice astfel și decizia subită a Opoziției de a înainta moțiunea de cenzură, cu suficient de puțin timp înainte de alegeri ca aceasta să fie doar o execuție de dreapta cu niciun cost real, ba dimpotrivă, și cu ceva beneficii pentru stânga, acuzată că nu face de fapt opoziție?

Pe surse, presa începe să dea șanse destul de bune de trecere a moțiunii care atârnă deasupra capului lui Ludovic Orban, ceea ce înseamnă că se pregătește terenul opiniei publice pentru această posibilitate.

Chiar și dacă vor exista însă parlamentari din Opoziție care nu vor vrea să facă jocul lui Iohannis, sigur PNL-ul reintrat sub controlul președintelui va fi mai mult decât dispus să-și dărâme Guvernul. Al doilea deja? Dragnea-Iohannis, 2 la 2.