Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 21 Iunie 2019

> Darius Vâlcov a scăpat de controlul judiciar dispus de DIICOT în dosarul deschis după ce acesta a făcut public protocolul SRI – Parchetul General. Magistrații Curții de Apel București i-au admis contestația și au revocat măsura. Vâlcov dorește să plece în Elveția pentru a-și duce fiica în tabără.

> Liderul USR, Dan Barna, i-a solicitat Vioricăi Dăncilă să publice ultimul raport GRECO ”referitor la situația justiției din România, care se anunță a fi dezastruos pentru țara noastră”, dar și ”desființarea imediată a Secției Speciale și luarea fără nicio întârziere a tuturor măsurilor necesare pentru reinstaurarea statului de drept din România la nivelul unui stat membru al Uniunii Europene”. Barna a mai acuzat PSD și ALDE, care ”au tăvălit efectiv justiția din România”.

> Klaus Iohannis a afirmat astăzi că Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a încheiat 90 de dosare legislative, având ”rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi”. Acest lucru – spune președintele – arată ”nu numai intensitatea şi cantitatea muncii noastre, ci şi calitatea, pentru că suntem buni parteneri, negociatori şi instituţii cu standarde ridicate”.

> Conform previziunilor Institutului de Economie Mondială de la Kiel privind creşterea economică a UE-28 în 2019, cele mai mari creșteri ale PIB vor fi înregistrate în Estonia, cu 4,4%, apoi în Ungaria şi România, ambele cu 4,3%. Creşterea medie a PIB în ansamblul ţărilor Uniunii Europene ar fi, conform datelor culese de Institutul de Studii Economice, de 1,4 %.

> Conform proiectului de rectificare bugetară pe care l-a publicat pe site, Primăria Municipiului București va tăia din bugetul de 6,8 miliarde peste 600 milioane de lei. Este vorba de tăieri din banii pentru educație, sănătate, infrastructură, mediu sau asistenţă socială, deoarece, asa cum a anunțat Gabriela Firea, Bucureștiul riscă să intre în faliment.