Sari la conținut

Paul Stănescu spune că trebuie să creadă în proiectul PSD pentru a candida la funcția de președinte executiv

Absent de la întâlnirea liderilor PSD din Neptun, Paul Stănescu a susținut într-o conferință de presă că va candida la funcția de președinte executiv al Partidului Social Democrat după ce va analiza, alături de echipa sa din PSD Olt, oportunitatea unei astfel de decizii.

Acesta precizează că, pentru a candida, trebuie să creadă în proiectul PSD, de care acum nu este convins.

Voi decide în următoarea perioadă, de acord cu ei (colegii din PSD Olt, n.r.) dacă voi candida sau nu la funcția de președinte executiv al partidului la nivel național. Ei mi-au cerut acest lucru, dar trebuie să cred într-un proiect. Eu vreau să cred într-un proiect nu pentru cineva anume. Eu vreau să cred într-un proiect al PSD pentru România.

Întrebat dacă se regăsește în proiectul de acum al Partidului Social Democrat, acesta a răspuns: „nu sunt convins”.

Liderul PSD Olt a explicat apoi că nu a fost de acord cu un Congres imediat după alegeri și că, în opinia sa, aceasta nu a fost decizie bună, chiar dacă a fost luată cu majoritate în CEx.

Propunerea sa ar fi fost în schimb organizarea unui congres în luna iulie, în care social-democrații să prezinte cetățenilor un proiect politic și în care să modifice statutul partidului, potrivit căruia președintele trebuie ales cu votul tuturor membrilor. Mai mult, Stănescu ar fi vrut ca, în ciuda sondajelor anunțate pentru următoarea perioadă de președintele interimar PSD, Viorica Dăncilă, candidatul social-democraților la prezidențiale să fie stabilit politic în cadrul congresului.

Pentru anul următor, Paul Stănescu ar fi vrut o reformă a partidului, care în 2019 să treacă prin alegeri în organizațiile de bază ale acestuia, în structurile județene și la nivel național. Aceasta nu va mai putea avea loc însă, cel puțin nu la amploarea dorită de liderul PSD Olt, în urma deciziilor din ultima vreme a premierului Viorica Dăncilă.