Sari la conținut

Un nou partid intră pe scena politică: Ludovic Orban anunță „Forța Dreptei”

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, a a anunțat oficial astăzi înființarea noii sale formațiuni politice de centru-dreapta. „Forța Dreptei”, are ca membri fondatori parlamentarii care au plecat din PNL alături de Ludovic Orban: Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.

Astăzi am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD, toţi parlamentarii, împreună cu mulţi colegi de ai noştri din ţară, simpatizanţi, susţinători, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Am luat această decizie pentru că, în primul rând, considerăm că e o obligaţie morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au acordat votul, a declarat Orban la Parlament.

Fostul lider PNL a atacat formațiunea politică din care a făcut parte până pe 23 noiembrie, acuzându-și foștii colegi că au trădat alegătorii PNL:

Numele formaţiunii politice pe care l-am convenit sigur că e un nume care va fi valabil până la organizarea Congresului noului partid, este Forţa Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL. (…) Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul şi care şi-au pus speranţele în PNL. Ei au săvârşit o gravă trădare faţă de aceşti oameni, preferând să stea în bagajele la guvernare ale PSD, preferând să fie adversarul politic nu doar al forţelor de dreapta, ci al tuturor celor care cred în democraţie, a adăugat Ludovic Orban.

*Foto: facebook.com/ludovicorban.ro

Categorii

ȘTIRI, POLITICE

Etichete