Sari la conținut

Barna, atac dur la Cîțu după ce acesta a exclus primarii USR-PLUS de la împărțirea miliardului din fondul de rezervă

Fostul președinte al USR-PLUS Dan Barna a lansat astăzi un atac dur la premierul interimar Florin Cîțu, după ce primăriile USR-PLUS au fost excluse de la împărțirea celor 1 miliard de lei scoși din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului și alocați prioritar primarilor PNL și UDMR, cu o cotă de 25% către PSD.

Nemernicia prin care Cîțu a golit fondul de rezervă al Guvernului și l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puțin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare. Să te răzbuni pe niște sute de mii de cetățenii ai României pentru că nu mai ai susținere în Parlament arată nu doar cinism ci și o nedisimulată ticăloșie, a transmis Barna pe pagina Facebook.

De altfel, nici USR, care cataloghează drept „jaf național” decizia Guvernului, și nici social-democrații nu sunt mulțumiți de modul în care a fost împărțit miliardul de lei:

Potrivit liderului PSD, Marcel Ciolacu, președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Florin Cîțu „au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR”. Prin urmare, a anunțat acesta, PSD va face „plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern” și va „ataca” și „desființa” hotărârea de Guvern prin care s-a făcut alocarea „discreționară”.