Sari la conținut

Intră Nicușor în PNL? Orban: „Deocamdată nu discutăm” / Dan: „Ce se va întâmpla în viitor o să vedem”

După câștigarea Primăriei Capitalei de către candidatul susținut de PNL și USR-PLUS, întrebarea tuturor este dacă Nicușor Dan se va înscrie într-unul dintre partidele pentru care a obținut cea mai importantă victorie de la alegerile locale din acest an.

La ora actuală al doilea cel mai legitimat prin vot om politic din România după Klaus Iohannis, Nicușor Dan are de luat o decizie dificilă: intră sau nu într-un partd politic, care l-ar putea ajuta în mandatul obținut? Și dacă da, în care? Relațiile sale cu liderii USR-PLUS sunt cel puțin reci, așa încât reîntoarcerea în partidul pe care l-a fondat pare blocată. În schimb, intrarea în PNL l-ar înregimenta rigorilor liberale.

Pentru moment, pare însă că decizia este în stand-by, atât liderul PNL, Ludovic Orban, cât și Nicușor Dan susținând că discuția nu este pe masă în prezent.

Este o decizie pe care trebuie să o gândească Nicuşor Dan. Deocamdată nu discutăm acest subiect. Deocamdată Nicuşor Dan a fost ales cu sprijinul nostru şi cu sprijinul celor de la USR-PLUS, dar mai ales prin votul bucureştenilor, a declarat Orban pentru un post TV.

La rândul său, Nicușor Dan, prezent astăzi la ședința de conducere a PNL, a declarat că „ce se va întâmpla în viitor o să vedem”, fără să excludă intrarea în rândul liberalilor.

Am fost invitat la şedinţa de conducere a PNL şi am venit cu plăcere, fiindcă este partidul care m-a susţinut puternic în aceste alegeri locale. Am venit să-mi reafirm parteneriatul cu ei (…) Ce se va întâmpla în viitor o să vedem. Pentru moment vreau să mă concentrez pe problemele pe care le are Bucureştiul şi în acest moment am venit să stau de vorbă cu partenerii mei din PNL, a declarat primarul ales al Capitalei.

*Foto: facebook.com/NicusorDan.ro