Sari la conținut

Marcel Ciolacu: Nu PSD va amâna alegerile, ci Guvernul Orban

Alegerile parlamentare programate să aibă loc în data de 6 decembrie nu vor fi amânate de PSD, a anunțat astăzi liderul social-democrat Marcel Ciolacu, ce a acuzat Executivul condus de Ludovic Orban de gestionarea dezastruoasă a pandemiei, devenită astfel motiv principal al amânării scrutinului de la finalul acestui an.

Am ajuns astăzi să avem 25% rata de infectare. Aș vrea să-l anunț și pe domnul Iohannis și pe domnul Orban că nu PSD va amâna alegerile (parlamentare, n.r.), ci Guvernul său este posibil să creeze această breșă de a fi amânate alegerile, din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei de către Guvernul Orban, a declarat astăzi liderul PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

La începutul săptămânii trecute, judecătorii CCR au respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la legea de organizare a alegerilor parlamentare care trece de acum în sarcina Parlamentului, atribuția fiind luată, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, de la Guvern în urma inițiativei PSD, ALDE și UDMR.