Sari la conținut

O parte din Diaspora va putea vota doar prin corespondență la alegerile parlamentare

Singura procedură sigură de vot la următoarele alegeri generale va fi votul prin corespondență pentru cetățenii români din diaspora, dat fiind că multe state din UE și din afara spațiului european vor interzice înființarea de secții de votare, a declarat președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică. Potrivit acestuia, termenul de înscriere a românilor din afara țării pentru votul prin corespondență a fost prelungit.

Avem în acest moment o inițiativă legislativă trecută de Senat în care este prevăzută prelungirea înscrierii la data de 21 septembrie până pe 21 octombrie. Singura procedură, într-adevăr, se pare că la aceste alegeri va fi votul prin corespondență ca procedură sigură prin care cetățenii își vor putea exercita dreptul de vot deoarece multe state și de la nivelul Uniunii Europene, dar și din afara spațiului european vor interzice înființarea de secții de votare în afara misiunilor diplomatice, cât și în interiorul acestora, a declarat Mitulețu-Buică pentru un post TV.

Reamintim că românii din diaspora se pot înregistra pe portalul http://www.votstrainatate.ro pentru a vota prin corespondenţă în următoarele alegeri generale.