Sari la conținut

Klaus Iohannis le-a urat succes noilor miniștri

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care sunt numiți în Guvern cei trei noi miniștri. Ramona Mănescu este noul ministru de Externe, Nicolae Moga a fost numit la portofoliul de Interne, iar Mihai Fifor devine vicepremier pentru parteneriate strategice. 

Iohannis le-a urat succes celor trei noi membri ai Cabinetului Dăncilă, după ce aceștia au depus jurământul la Palatul Cotroceni. 

Decizia președintelui de numire în funcție a noilor miniștri este criticată de USR. Atât europarlamentarul Clotilde Armand cât și deputatul USR Stelian Ion pun sub semnul întrebării motivaţia şefului statului.

”Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte. O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție. La rândul său, Ramona Mănescu este un personaj incapabil să-și justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacții dubioase (vezi investigațiile Rise Project https://bit.ly/2XMhwK4). Și la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziția de șefă a diplomației. Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?” a scris Stelian Ion într-o postare pe o rețea de socializare.

Reacții vin și din partea PSD, fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu afirmând că preşedintele Klaus Iohannis a aprobat noii miniştri de Interne şi Externe propuşi de partid „suspect de prompt”. Social-democratul consideră decizia președintelui ca „o primă declaraţie de dragoste”.