Sari la conținut

Daniel Tudorache își va pierde mandatul de parlamentar

Daniel Tudorache, pus sub control judiciar de DNA pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani, nu va fi validat ca membru în Parlamentul României deși în prezent este pe loc eligibil pe listele PSD, a declarat astăzi liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

El a decis să se autosuspende, până în momentul în care îşi va rezolva toate problemele cu legea. Mi-a spus: «mi se pare corect ca eu să mă autosuspend din partid până voi termina toate problemele cu justiţia». Acest lucru implică şi că nu va fi validat ca membru în Parlamentul României. Are dreptul de a se apăra. Există prezumţia de nevinovăţie. Acest lucru implică inclusiv faptul că el nu va fi validat de către comisia de validare din Parlament, pentru că nu este membru de partid. Faptul că s-a autosuspendat implică automat faptul că îşi va pierde mandatul de parlamentar, a precizat acesta într-o conferință de presă.

Reamintim că Daniel Tudorache a anunțat la finalul săptămânii trecute decizia de autosuspendare din PSD, după ce a fost pus sub control judiciar de către DNA.

Sunt nevinovat şi sper ca Justiţia să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol şansele reale de câştigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani, a transmis fostul primar al Sectorului 1 din Capitală.

*Foto: facebook.com/dan.tudorache.psd.1

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura