Sari la conținut

Ponta, prins cu mâța-n sac: După Viorica Dăncilă, și ALDE neagă implicarea lui Tăriceanu în aducerea lui la guvernare

Când doi se ceartă, al treilea câștigă, spune o vorbă românească. Ei bine, pe măsură ce negocierile între Tăriceanu și Dăncilă avansează, iar coaliția PSD-ALDE devine tot mai vulnerabilă, cineva încearcă, nu fără abilitate, dar până acum fără succes, să-și facă loc în prima linie a guvernării. Dacă ne uităm cu atenție la declarațiile care vin în ultima vreme dinspre PSD și ALDE, Victor Ponta nu a fost deloc un pisoi cuminte.

În ultimele zile, toată presa a fost sedusă pe surse de ideea venirii partidului lui Victor Ponta în guvern – o condiție pe care Tăriceanu i-ar fi impus-o președintelui PSD pentru a rămâne la guvernare. Mare ne-a fost însă surpriza când am aflat ieri, chiar de la Viorica Dăncilă, că de fapt Ponta însuși a fost cel care a lansat în negocieri ipoteza ca Pro România să vină la guvernare, dar că discuțiile n-au ajuns la un rezultat. Informația a fost confirmată azi și de ALDE, căci Daniel Zamfir a declarat răspicat că Tăriceanu nu s-a implicat nicidecum în toată această afacere:

Alt subiect care a fost în spațiul public era cel legat de faptul că ALDE forțează intrarea lui Ponta la guvernare, iarăși un lucru neadevărat, nu există în această chestiune nici un fel de implicare a domnului Tăriceanu în impunerea la guvernare a lui Ponta, a spus acesta pentru RFI.

Ce-i drept, situația pare încă tensionată între PSD și ALDE, dar e foarte probabil ca, în final, coaliția de guvernare să rămână neatinsă: Tăriceanu și Dăncilă au nevoie unul de celălalt. De altfel, chiar ieri premierul râdea, la propriu, de ideea ruperii coaliției, despre care spunea că este o glumă.

Așadar, e posibil ca, în ciuda abilității sale de a băga bățul prin gard într-o strategie „dezbină și cucerește”, Ponta să rămână încă un pisoi între tigri.

Foto: facebook.com/victor.ponta