Sari la conținut

Viorica Dăncilă, despre cine NU poate fi prezidențiabil PSD

Președintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, a făcut niște declarații interesante astăzi într-o conferință de presă organizată la finalul CEx-ului de la Ialomița. Premierul a spus că persoana care intră în cursa pentru prezidențiale trebuie să aibă un procent bun în sondaje, dar în același timp trebuie susținut de organizație.

Într-o luptă la prezidențiale nu poți să intri singur, trebuie să fii sigur că în spatele tău ai toate organizațiile județene, toți primarii, toți membrii de partid. Chiar dacă dorința unor colegi de a fi candidatul (la prezidențiale, n.r.) este justificată, dacă nu au susținere în partid, putem avea surprize din punct de vedere al scorului final.

Practic, dacă luăm ca reper recentul Congres în care echipa Dăncilă-Teodorovici-Fifor a fost votată, afirmațiile doamnei Dăncilă au redus semnificativ cercul prezidențiabililor PSD. Până la unul.

Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu ies complet din ecuație, urmați de Călin Popescu Tăriceanu și de misteriosul independent măsurat, de asemenea, în sondajele social democraților. Gabriela Firea, despre care mai mulți membri PSD au spus că ar fi cea mai potrivită pentru această candidatură (iar sondajele publicate în ultima perioadă par să confirme acest lucru) este exclusă la rândul său, dat fiind că, cel puțin până acum, tabăra care o susține a rămas în minoritate.

Singurii care rămân în competiție (dacă o excludem pe Viorica Dăncilă, care nu pare să-și dorească această candidatură) sunt Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, cel din urmă fiind portretizat însă tot mai insistent de presă și de mediul politic ca favorit al premierului.

Candidatura la prezidențiale atât de râvnită de atât de mulți membri PSD are totuși un risc mare pentru temerar: acesta va trebui să-și asume responsabilitatea unui eșec, a menționat astăzi Viorica Dăncilă.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura