Sari la conținut

Băsescu: Iohannis trebuie să facă tot ce poate să o aducă pe doamna Dăncilă în turul doi

Pentru a câștiga lejer alegerile, Klaus Iohannis trebuie să facă tot posibilul pentru a se confrunta cu un candidat PSD în turul II al alegerilor prezidențiale, a declarat astăzi europarlamentarul Traian Băsescu, ce a menționat că atât Barna, cât și Cioloș ar putea ridica mari probleme președintelui dacă s-ar întâlni cu ei la votul decisiv pentru desemnarea următorului șef al statului. În opinia acestuia, doamna Dăncilă, fie că vrea sau nu, va trebui să fie acest candidat PSD, întrucât tot ea va deconta eșecul prezidențiabilului social democraților de a nu intra în turul II al scrutinului.

Băsescu a precizat că în acest moment este o certitudine că actualul președinte, Klaus Iohannis, va participa la cel de-al doilea tur de scrutin al prezidențialelor. Singura întrebare rămâne cu cine.

Iohannis ar avea mandatul al doilea garantat dacă intră în turul doi cu doamna Dăncilă, cu reprezentatul PSD. De ce? Pentru că în turul doi electoratul USR l-ar vota pe Iohannis. Dacă intră cu Barna, în turul doi electoratul PSD va vota cu Barna sau cu Cioloș și nu cu Iohannis, ceea ce ridică probleme uriașe. După părerea mea, Iohannis trebuie să facă tot ce poate să o aducă pe doamna Dăncilă în turul doi și nu pe Barna sau Cioloș, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune TV.