Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 25 Iunie 2019

> Șerban Nicolae a anunțat că și-a depus candidatura la congresul din 29 iunie pentru conducerea PSD. În afară de Viorica Dăncilă, pentru șefia partidului ar mai candida Liviu Pleșoianu, însă acesta se pare că nu are susținerea necesară.

> Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, a declarat că pensiile speciale ale primarilor vor fi asigurate din bugetele locale, nu de la bugetul de stat. Măsura va intra în vigoare din momentul în care ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial și nu poate fi aplicată retroactiv. 

> Ordonanța de Urgență care reglementează serviciile alternative de transport persoane prin intermediul unor aplicaţii digitale (precum Uber, Bolt și Clever) a fost adoptată în ședința de Guvern. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că, de acum, românii ”vor decide cu cine vor să meargă în București și nu numai”.

> USR susține că adoptarea OUG privind Codul administrativ va contribui și mai mult la baronizarea administrației locale. Mai mult, PNL va cere Avocatului Poporului să atace Ordonanța de Urgență la Curtea Constituțională, considerând că Guvernul Dăncilă a adoptat-o doar pentru a cumpăra bunăvoința Congresului.

> Președintele Klaus Iohannis consideră că adoptarea Codului Administrativ de către Guvern, prin Ordonanță de Urgență este un „grav atentat la adresa întregului sistem administrativ din România”. Iohannis susține că „PSD vrea să demonstreze cu toată tăria că sfidarea românilor este prioritatea zero a acestei guvernări”.