Sari la conținut

Elena Lasconi a ieșit de pe lista de candidați ai USR la alegerile europarlamentare

Primărița municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a fost scoasă de pe lista candidaților USR la alegerile europarlamentare. Decizia a venit în urma unui scandal implicând votul Elenei Lasconi la referendumul din 2018.

Lasconi declarase în urmă cu câteva zile la un post de televiziune că în anul 2018 votase în favoarea modificării Constituției, susținând ca familia să fie definită în mod strict ca putând fi formată doar de un bărbat și o femeie.

În urma dezvăluirii, Lasconi a fost supusă unui val de critici, inclusiv din partea propriei fiice, care s-a delimitat de ideologia mamei sale.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a transmis că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare.

Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație, a transmis Cătălin Drulă.

*Foto: facebook.com/elena.lasconi.alege.campulung.muscel