Sari la conținut

Rareș Bogdan nu spune nu votului la locale în 2 zile

Alegerile locale trebuie organizate, dar cu foarte mare grijă, susține Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, care precizează că, dacă e cazul ca scrutinul să aibă loc pe parcursul a două zile, este o opțiune care nu trebuie exclusă.

Părerea mea este că va trebui să organizăm alegeri, să avem foarte mare grijă, mai ales pentru populaţia în vârstă, la modalitatea în care se vor organiza aceste alegeri. Dacă este cazul să fie organizate în două zile să nu excludem acest lucru, dar aşa cum cred sincer că copilaşul meu mai mare trebuie să meargă la şcoală pentru că aşa am fost toţi şi nu putem să riscăm să suspendăm pur şi simplu un an din viaţa copiilor sau din viaţa noastră, cred că şi alegerile trebuie să le luăm ca o chestiune firească, care ţine de sentimentul democratic. Trebuie găsite formule inteligente prin care contactul fizic între cei din secţia de vot şi alegători să fie redus cât mai mult, să fie la minimum cu putinţă, dar nu avem cum să stăm complet distanţaţi, deci e clar că trebuie găsite formule şi eu sunt dintre cei care vor milita şi spun că membrii secţiilor de votare vor trebui să fie testaţi, fără nicio ruşine, fără nicio chestiune care să semene a blocaj democratic sau antidemocratic. Cred că e o chestiune de normalitate, a declarat liberalul prezent la Galați.

Poziția liderului liberal cu privire la scrutinul care va avea loc pe 27 septembrie este, totuși, tardivă: toate detaliile cu privire la ziua alegerilor sunt stabilite, iar către finalul acestei săptămâni intrăm în campanie electorală.