Sari la conținut

Război în Parlamentul European: Siegfried Mureșan atacă grupul politic condus de Dacian Cioloș

siegfried-muresanÎn Parlamentul European se ascut săbiile în perspectiva alegerilor pentru conducerea celor mai importante instituții ale Uniunii. Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, atrage atenția că noul grup ”Înnoim Europa” al lui Emmanuel Macron, al cărui președinte ales este Dacian Cioloș, au făcut alianță cu socialiștii europeni („apărătorii PSD-ului”) împotriva grupului PPE.

Zilele acestea vedem în Parlamentul European o alianță între grupul Renew al lui Emmanuel Macron și socialiștii europeni împotriva PPE.
Colaborarea dintre grupul lui Macron și socialiști este mult mai strânsă decât colaborarea lor cu PPE.
Am văzut asta în fiecare zi în negocierile pentru formarea majorității.
Acest lucru nu este surprinzător. Emmanuel Macron însuși a fost membru al Partidului Socialist din Franța și a fost ministru în Guvernul președintelui socialist al Franței, Francois Hollande.

Deși nu surprinzător, noul pact între cele două grupuri „este grav pentru România”, scrie europarlamentarul pe pagina Facebook.

Este grav, deoarece PPE este partidul care a sprijinit mereu România.
PPE a luptat pentru statul de drept din România, în timp ce socialiștii europeni erau la braț cu PSD.
PPE a susținut-o pe doamna Kovesi, în timp ce socialiștii europeni au votat împotriva ei. Sigur că și Guvernul Franței a votat împotriva ei în Consiliu.
Socialiștii europeni au fost apărătorii PSD-ului și vor fi in continuare, după o scurtă “înghețare a relațiilor” pe durata campaniei.
Acest subiect merită monitorizat deoarece este foarte important pentru România.