Sari la conținut

PNL nu renunță la Florin Cîțu nici după demitere. Rareș Bogdan: „Propunerea noastră de premier este Florin Cîțu, nu există altă decizie”

Propunerea PNL de premier este Florin Cîțu, „nu există altă decizie”, a declarat Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, după votul de la moțiunea de cenzură în care Florin Cîțu a fost demis. Potrivit acestuia, decizia CCR din primăvara anului trecut permite liberalilor să îl propună din nou pe premierul abia demis pentru funcția de prim-ministru.

În decizia CCR este o chestiune clară. Nu interzice prezența noastră cu Cîțu la Cotroceni, ci spune că trebuie să ne prezentăm la Cotroceni cu o majoritate (…) Decizia CCR spune că ne putem prezenta cu Florin Cîțu cu condiția să avem o majoritate sau susținere în Parlament. În acest moment nu mergem la Cotroceni cu o propunere. Aștepăm ca cei din opoziție să vină cu propunere, a declarat acesta.

Reamintim că, potrivit unei decizii a Curții Constituționale din martie 2020, președintele nu poate nominaliza pentru funcția de prim-ministru un premier demis prin moțiune de cenzură.