Sari la conținut

Gruparea Orban, mișcare de forță după demiterea lui Cîțu: 41 de parlamentari PNL cer susținerea acestuia ca premier

41 de parlamentari PNL, susținători ai fostului președinte de partid Ludovic Orban, cer susținerea acestuia pentru funcția de premier, după demiterea lui Florin Cîțu prin moțiune de cenzură.

Aceștia spun că e nevoie de o soluție rapidă pentru a ieși din criza politică actuală, propunând în acest scop refacerea coaliției PNL-USR-UDMR cu Ludovic Orban premier.

Prioritatea absolută a acestui moment este una clară și lipsită de echivoc: soluționarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice și învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcțiune imediat și să facă față conjuncturii extreme în care se află România!

Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD.

Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului, arată semnatarii documentului.