Sari la conținut

Guvernul Cîțu, picat cu un scor istoric: 281 de voturi

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis astăzi cu 281 de voturi de către parlamentarii PSD, USR-PLUS și AUR. Scorul este unul istoric, pentru adoptarea moțiunii de cenzură fiind necesare doar 234 de voturi.

În discursul din ședința în care plenul Parlamentului urma să voteze moțiunea de cenzură intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!” și inițiată de PSD, Florin Cîțu a susținut un discurs agresiv, concentrându-și atacurile spre USR și acuzându-și foștii colegi de coaliție că se „joacă alba-neagra cu guvernarea”.

Ar fi fost mai potrivit să retrageți moțiunea. Astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru, e susținută de USR-PLUS. Am arătat foarte clar, cu mine premier, guvernarea nu e un joc de copii răsfățați. Sunt dezamăgit că USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să vină la guvernare cu un premier mai indulgent. Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Poate ne lămuresc ce plan au după moțiune. Dragi români, cu regret vă spun că ați votat un partid bipolar, a declarat Florin Cîțu în plenul Parlamentului.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat Cabinetul lui Florin Cîțu pentru gestionarea economiei și a pandemiei de coronavirus, declarând că „astăzi facem dreptate pentru români”.

Domnule Cîțu, trebuie să plecați astăzi pentru că nu ați guvernat. Nouă luni v-ați bătut pentru șefia PNL și astăzi ați ajuns președinte peste un hoit politic. A ajuns PNL să miroasă a PNȚCD. Ați distrus țara în lupta absurdă pentru ciolan. Echipa câștigătoare este echipa ucigătoare. Ați jucat golf cu viețile românilor, a precizat Ciolacu.

Nu în ultimul rând, vicepreședintele USR-PLUS, Dan Barna, i-a transmis fostului premier Florin Cîțu că ar fi putut fi un adevărat Superman, dar a ales în schimb să fie „un oarecare banal Florin Cîțu”.

Ați fi putut fi premierul reformator de care țara aceasta are disperată nevoie, dar ați preferat rolul de frânarul programului de guvernare. Ați fi putut fi eroul luptei cu pandemia, dar ați preferat această iresponsabilitate relaxată în care ați explicat că valul patru nu ne privește pe noi. Ați sacrificat cinic stabilitatea politică pentru o mână de voturi în partidul dumneavoastră, a punctat Dan Barna.