Sari la conținut

Dan Barna, discurs tot mai prezidențial

În cadrul unei emisiuni TV, liderul USR, Dan Barna, a vorbit despre rolul pe care ar trebui să-l aibă președintele României – și pe care Klaus Iohannis nu îl joacă foarte bine în prezent, în opinia acestuia. Astfel, deși actualul președinte „a contribuit semnificativ și important la a ne aduce până în acest punct”, acesta este foarte formal din punct de vedere instituțional, când ar trebui să aibă o prezență mai vizibilă și mai asumată.

„Noi considerăm că acela care va fi candidatul Alianţei USR PLUS va putea aduce un aer proaspăt şi energie nouă pentru a duce mai departe acest traiect european, la care şi preşedintele a contribuit până acum. Acesta mi se pare că este rolul principal al unui preşedinte: credibilitate, profesionalism în domeniul meu de management de viziune de dezvoltare pentru România, am lucrat 20 de ani în proiecte europene, este o variantă nouă, o variantă profesionistă şi credibilă”, a declarat Dan Barna.

Tot mai prezent pe sticlă, liderul USR pare că se pregătește pentru anunțul candidaturii sale la prezidențiale, pe care o dispută cu Dacian Cioloș, președintele PLUS alături de care USR formează Alianța 2020.

Planul este ca cele două partide să participe împreună în următoarele 3 seturi de alegeri, pentru care au început negocierile candidaților. În ce privește prezidențialele din această toamnă, deși anunțul oficial nu a fost făcut, cel mai probabil candidatul Alianței 2020 va fi Dan Barna – în ciuda dorinței lui Dacian Cioloș de a intra în competiție.