Sari la conținut

PSD și-a lansat programul de guvernare 2021-2024

PSD a prezentat astăzi programul de guvernare cu care va intra în alegerile parlamentare de la finalul acestui an. Documentul care prevede strategia partidului pentru 2021-2024 include creșterea masivă a pensiilor și a salariului minim, reduceri de impozite, stimulente financiare pentru angajații cu copii, ajutoare pentru firme și investiții în infrastructură, obiectivele acestuia fiind o creștere economică de 4,4% pe an și un deficit de 3% în 2024.

Am început elaborarea programului de guvernare în parteneriat cu cei cărora li se adresează, măsurile pe care noi le propunem pornind de la nevoile concrete pe care aceștia le au, a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, în cadrul conferinței de presă dedicată prezentării programului de guvernare PSD.

Potrivit acestuia, viziunea economică a partidului pentru următorii 4 ani are câteva linii esențiale:

Acest program cu care venim în fața românilor are în centrul său siguranța locurilor de muncă.

Programul se adresează stimulării și recompensării muncii, forței active din societate – în primul rând salariații, dar și companiile care produc și plătesc taxe în România.

Avem măsuri care se adresează creșterii natalității, pentru că, dacă nu facem acest lucru acum, nu peste mult timp nu vom mai avea angajați care să plătească, de exemplu, pensiile celor care au ieșit din activitate.

Siguranța locurilor de muncă se realizează prin două tipuri de măsuri: investiții publice în economie și sprijinirea companiilor private care fac investiții și creează sau mențin locuri de muncă.