Sari la conținut

Românii, mai optimiști după intrarea PSD la guvernare | O palmă pentru PNL, afirmă jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob

România e singura țară din Uniunea Europeană în care a crescut nivelul de optimism în ce privește viitorul economiei, potrivit ultimului Eurobarometru, care arată că pesimismul românilor a scăzut în noiembrie 2022 față de noiembrie 2021 – moment care coincide cu intrarea PSD în Guvern, după doi ani de guvernare PNL.

„O palmă zdravănă peste obrazul PNL”, afirmă jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, ce susține că cifrele indică faptul că „intrarea PSD la guvernare, alături de PNL, în noiembrie 2021, după dezastrul numit Cîțu, a stopat curba de pesimism”.

*Foto: facebook.com/bogdan.t.iacob

Datele ultimului Eurobarometru, care compară nivelul de optimism al europenilor în noiembrie 2022 față de aceeași perioadă a anului precedent, arată că, în toate statele UE, cetățenii erau mai pesimiști la finalul lui 2022 – după declanșarea războiului din Ucraina, criza din energie și inflația galopantă cu care se luptă întreaga Europă. Singura excepție este România, unde nivelul de optimism a crescut de la 18% în noiembrie 2021 la 19% în noiembrie 2022.

*Foto: gov.ro