Sari la conținut

Tăriceanu crede că cea mai bună soluție la prezidențiale e PSD-ALDE-Pro România

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat astăzi că, în urma unor discuții cu Victor Ponta privitoare la propunerea acestuia de a avea un singur candidat de stânga la prezidențiale din partea PSD, ALDE și Pro România, că această variantă i se pare „cea mai bună soluție”.

În ce privește desemnarea lui Tăriceanu candidatul unic al stângii la alegerile din toamnă, acesta a menționat discuțiile mai vechi dintre partidele din coaliția de guvernare și a amintit că timpul este scurt și o soluție trebuie găsită curând.

Cu alte cuvinte, Tăriceanu pune presiune pe social-democrați să ia o decizie. Semnalul dat de acesta este cu atât mai important cu cât PSD, care s-a schimbat din temelii de la alegerile din 26 mai, își dorește un candidat propriu la prezidențiale.

Este deja cunoscut faptul că liderul ALDE își dorește să fie prezidențiabilul coaliției de guvernare, iar declarațiile de astăzi confirmă aceste așteptări. Cert este că, indiferent dacă va fi susținut sau nu de PSD, Tăriceanu va candida la alegerile din toamnă.