Sari la conținut

Victor Ponta acuză Guvernul de spălare de bani în scandalul Unifarm

Aflat la Ora prim-ministrului în Parlament, liderul ProRomânia, Victor Ponta, a acuzat Guvernul condus de Ludovic Orban de spălare de bani în contextul scandalului Unifarm, susținând că Unifarm, împrumutat de Trezorerie prin decizia Guvernului, a vândut ministerului Sănătății măști cu 70% adaos comercial.

Eu și colegii mei de la ProRomânia nu v-am votat ca prim-ministru, nu v-am votat nici proiectele ciudate, aberante cu care ați venit și bine am făcut, că am spus atunci că virusul Lucovid Orban va ucide mai mult în România decât Covidul 19.

(…) Puteți să spuneți că n-aveți nicio legătură cu ceea ce de fapt aveți legătură directă, rugându-vă de fiecare dată să nu apară înregistrările cu telefoanele și discuțiile dumneavoastră cu directorul de la Unifarm. (…)
Unifarmul l-ați sponsorizat din bani de la Trezorerie, bani publici, banii oamenilor, ai românilor. (…) Din bani publici, ați împrumutat Unifarmul, Unifarm a cumpărat și cumpără măști de la prietena dumneavoastră și prietenii dumneavoastră pe care nu-i cunoașteți, că ați lucrat cu ei și la Primărie (…) după care Unifarmul vinde ministerului Sănătății cu 70% adaos. Asta se numește spălare de bani, a declarat Ponta de la tribuna Parlamentului.

Președintele ProRomânia i-a atras atenția lui Dan Barna că partidul său susține „niște penali care fac spălare de bani”, acuzând faptul că, în perioada Executivului Orban, actele de corupție au fost făcute la vedere.

Domnul Barna, tot susțineți „Fără penali” – vedeți că susțineți niște penali care fac spălare de bani și îi și votați (…) În 30 de ani de multă corupție din România, așa de pe față ca în ultimele luni n-a fost niciodată, pentru că aveți impresia că veți scăpa, a completat Victor Ponta.