Sari la conținut

Tăriceanu vrea ca Parlamentul să depună plângere penală împotriva premierului Ludovic Orban

ALDE nu vrea să fie complice la nășirea unui mic dictator, susține liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că va propune Parlamentului depunerea unei plângeri penale împotriva premierului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor, după ce prim-ministrul a îndemnat cetățenii să nu respecte deciziile CCR care a declarat neconstituțională internarea, carantina și izolarea în contextul COVID-19 prin ordin de ministru.

Nu Orban la pușcărie e scopul acestei acțiuni, ci să-i convingem pe guvernanți că există limite peste care nu se poate trece! scrie Călin Popescu Tăriceanu, precizând că cererea sa către Legiuitor va fi făcută în baza art.109, alin. 2, din Constituție privind răspunderea membrilor Guvernului.

Președintele ALDE susține că recomandarea lui Ludovic Orban de a nu respecta deciziile Curții Constituționale nu este o scăpare, ci parte din „atacul concertat, fără rușine, al PNL-iștilor la justiție”.

Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR, pe cei de la Înalta Curte sau pe Avocatul Poporului! Nu se poate să-i respectăm doar cu jumătate de normă și să-i lăsăm pradă atacului unui partid care pare că și-a pierdut busola și a uitat câți români s-au sacrificat în ultimii 70 de ani ca noi să ajungem la democrație! O democrație pe care ei o vor distrusă, în numele interesului de partid, mai scrie Tăriceanu pe pagina Facebook.