Sari la conținut

Vlad Gheorghe cere demisia lui Tanczos Barna după ce acesta a refuzat să vorbească română unor cetățeni: A uitat și unde se află, el se credea în „Ținutul Secuiesc”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR) a cerut, prin intermediul unei rețele de socializare, demisia ministrului Mediului, Tanczos Barna (UDMR), după ce acesta a refuzat să se adreseze în limba română unor membri ai organizației Declic, prezenți în satul natal al ministrului pentru a-i adresa întrebări legate de tăierile ilegale în zone împădurite protejate.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a uitat limba română când a fost întrebat de Declic de ce se taie în pădurile protejate. A uitat și unde se află, el se credea în „Ținutul Secuiesc”.

Repetați după mine, domnule ministru:
Lecția 1: „PĂ-DURI”.
Lecția 2: „RO-M -NI-A”.
Lecția 3: „DE-MI-SI-A”!

După ce că e avocatul exploatărilor, n-are nicio treabă cu protecția mediului, după ce că avem cele mai multe proceduri de infringement pe Mediu iar pădurile noastre sunt ca niște zone de război pentru activiștii de mediu, mai e și arogant: refuză să vorbească în română.

E momentul să ne părăsească domnul ministru, să nu îl mai încurcăm nici la mediu, nici la limba română și nici la geografie, a comunicat Vlad Gheorghe.

*Foto: facebook.com/TanczosBarna