Sari la conținut

Tăriceanu, despre guvernarea PNL în pandemie: „Brambureală teribilă”

Guvernarea PNL în perioada pandemiei este descrisă ca fiind o „brambureală teribilă” de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care critică Executivul condus de Ludovic Orban pentru modul în care acesta gestionează criza medical-sanitară și cea economică. Nici premierul nu a fost cruțat de președintele ALDE, care a subliniat că performanța acestuia în gestiunea celor două crize este „catastrofală”.

Guvernul nu gestionează situația medical-sanitară. (…) În plan economic așteptam ca proiectul de Hotărâre de Guvern să vină cu propuneri articulate de redresarea activității economice și nu se întamplă nimic. Nicio masura concreta pentru reluarea, pentru revenirea la normalitate. (…) Această brambureala teribilă, declarațiile doamnei Anisie de la Învățământ, declarațiile ministrului Finanțelor care nu are cea mai mică idee despre ce trebuie să facă pentru repornirea economiei, pe mine mă îngrijorează și mă fac să cred că trebuie să revenim cât mai rapid la starea de normalitate, în așa fel încât mediul economic să fie lasat el singur să pornească activitățile, pentru că din partea Guvernului nu putem să sperăm la niciun ajutor eficient, a declarat Tăriceanu într-o intervenție la Antena 3.

Liderul ALDE consideră că, prin prelungirea stării de alertă, Ludovic Orban nu face altceva decât să amâne depunerea unei moțiuni de cenzură, discutată în prezent de ALDE-PSD-ProRomânia și susținută necondiționat de partidul condus de Tăriceanu.

Ce vedem? Un guvern paralizat, care nu e capabil să vină în timp util cu propunerea de HG pentru prelungirea stării de alertă. Eu cred că (…) această stare de alertă e o manevră pe care Guvernul Orban o încearcă pentru a amâna depunerea unei moțiuni de cenzură. Am discutat și azi cu domnii Ciolacu și Ponta, suntem hotărâți să scriem o moțiune de cenzură. Odată cu starea de alertă epuizată, sigur că acest lucru înseamnă apropierea momentului la care moțiunea va fi depusă și, cel mai probabil, Guvernul Orban va cădea. Și domnul Orban încearcă în acest fel, într-o manieră aș spune de-a dreptul penibilă, să scape de acest moment.