Sari la conținut

PNL plonjează la 33% în a cincea lună de guvernare / Liberalii aveau la începutul anului 47,4% dintre voturi

PNL coboară tot mai mult, tot mai sigur în preferințele electoratului, liberalii ajungând la 33% în preferințele de vot ale românilor în a cincea lună de la venirea la guvernare, după ce au început anul cu un scor de 47,4%, arată ultimul studiu IMAS realizat la comanda Europa FM pentru luna aprilie a acestui an.

Datele arată că PNL a început guvernarea cu o susținere de 39%, continuând să urce spectaculos în preferințele românilor, până la 47,4% în luna ianuarie a acestui an. După ce s-a încheiat așa-numita lună de miere a Guvernului însă, a început și declinul liberalilor: din ianuarie până în prezent, aceștia au pierdut la fel de spectaculos cum au câștigat: 14,4% dintre voturi s-au evaporat în acest an pentru liberali.

Pe locul doi în preferințele românilor se află social-democrații, în ușoară creștere comparativ cu luna trecută, în timp ce locul trei este ocupat de USR-PLUS, în prezent la un scor electoral cumulat de 15,9%, potrivit barometrului Europa FM. ProRomânia lui Victor Ponta este singurul partid care mai trece de pragul electoral cu 8,2% în luna aprilie, urmat de UDMR, cu 5,5%. PMP și ALDE ar obține 3,4% și respectiv 4,4% din voturile românilor.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM între 6 și 24 aprilie, pe un eşantion de 1010 persoane și cu o marjă de eroare de 3,1%.

*Foto sondaj: Europa FM.