Sari la conținut

Jurnalist TVR: Iohannis știa de coronavirus din decembrie / Dar chiar nu mai avem rușine în țara asta!

Președintele Klaus Iohannis știa de la SRI și SIE despre coronavirus încă de la finalul anului trecut, a afirmat Traian Băsescu în cadrul unei emisuni TVR, potrivit jurnalistului Ionuț Cristache. Acesta din urmă îl atacă pe șeful statului pentru că a minimalizat riscul unei epidemii în perspectiva planului pentru alegeri anticipate:

Traian Băsescu a declarat aseară, la #România9 că Iohannis a avut pe masă informări despre Covid-19 de la SRI și SIE încă din decembrie! Hai, n-or fi fost din decembrie, hai din ianuarie! Întrebarea e ce a făcut cu ele președintele! Le-a citit și s-a considerat informat? Că până acum 3 săptămâni scenariul anticipatelor mergea ca uns și acum 2 săptămâni ne propunea o “demitizare” a bolii că a citit el niște articole despre “virusul ucigaș” și n-ar fi chiar așa. Doar că vedem cu toții zilele astea că e fix așa și că au început să ne moară semenii!

Jurnalistul TVR îl taxează, de asemenea, pe președinte pentru modul în care acesta gestionează în prezent răspândirea bolii, a cărei responsabilitate o pune în totalitate pe umerii medicilor deja extenuați.

Deci, la ce asistăm oameni buni? Ce e asta? Și cum să ieși azi să le explici tu medicilor că ar trebui să “creeze un mediu placut”. Dar chiar nu mai avem rușine în țara asta! Ce ar trebui să facă medicii, cei mai epuizați și hăituiți oameni în aceste zile, să-și pună eventual și ecusoane ca eroinele (pe bune) din supermarketuri “Bună sunt X și azi zâmbesc pentru tine” când mulți dintre ei nu și-au mai văzut copiii, soții, soțiile, părinții de săptămâni? La ce asistăm oameni buni? Vă întreb. Asta cât mai e voie să întrebăm public și cât mai e voie să avem dubii!