Sari la conținut

Afacerile din industrie au accelerat în ianuarie, înregistrând un avans de 4,3%

industrie.png

Datorită creșterii industriei prelucrătoare (+12%) și industriei extractive (+6%), comparativ cu 2017, în 2018 cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 11,8%.
În comunicat se precizează faptul că pe marile grupe industriale s-au înregistrat următoarele creșteri: industria bunurilor intermediare (+6,9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+5,7%), industria bunurilor de capital (+4,6%), industria energetică (+1,6%) și industria bunurilor de uz curent (+0,4%).

Comparativ cu 2017, în 2018, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 2,9%.
În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și externă) a crescut atât față de luna precedentă cu 4%, cât și față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 4,3%.
Afacerile au avansat, din nou, datorită creșterii din industria extractivă (+13,8%) și din industria prelucrătoare (+4%).

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în ianuarie, față de aceeași lună a anului trecut, cu 4,3%, un ritm crescut față de cel din decembrie, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică.

Categorii

ECONOMIE, ȘTIRI

Etichete

,