Sari la conținut

Guvernul asigură măști pentru elevii care susțin examenele, ai căror părinți nu au posibilități

Guvernul va asigura măști pentru elevii care vor susține examenele în acest an și ai căror părinți nu au posibilitatea de a le oferi, a spus premierul Ludovic Orban, potrivit căruia în România au fost avizate până în prezent 9 companii pentru producţia de măşti chirurgicale și 19 companii pentru producţia de combinezoane.

Au fost avizate 9 companii pentru producţia de măşti chirurgicale, de asemenea există un proiect privat susţinut de Guvern prin Ministerul Economiei pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măşti.

Trebuie să ştiţi că în privinţa materialului necesar, încă nu producem material în România, importăm materialul. Obiectivul este să introducem în fabricaţie acest material astfel încât să ptem să aprovizionăm companiile care vor produce aceste măşti cu material produs la noi.

De asemenea, producţia de combinezoane, la ora actuală au fost autorizate 19 companii pentru producţia de combinezoane. Şi aici momentan nu prodcem îm România stratul protector, stratul impermeabil. Şi în această privinţă avem ca obiectiv să găsim soluţiile tehnnice pentru a putea produce în România materialul necesar, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă.

Premierul a adăugat că obiectivul este ca după 15 mai, când purtarea măștilor va deveni obligatorie, România să aibă capacitatea de a întâmpina nivelul cererii.

Până vor intra şi vor funcţiona la capacitate maximă toate companiile vom urmări cu atenţie asigurarea necesarului pentru a face faţă cererii, astfel încât după 15 mai, odată cu introducerea obligativităţii purtării măştii în spaţii închise să avem capacitatea de a asigura consumul necesar la nivelul cererii, a adăugat acesta.