Sari la conținut

USR: România rămâne campioana inflației în UE

USR îi acuză pe prim-ministrul Viorica Dăncilă și pe ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, că nu-și asumă nicio responsabilitate pentru „situația dezastruoasă a economiei românești”, care se confruntă cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a 6-a lună consecutiv.

În timp ce premierul Dăncilă și ministrul de finanțe Teodorovici se laudă cu ”performanțele” economiei românești, ultimul raport Eurostat arată fără echivoc că România este campioana inflației în Uniunea Europeană pentru a șasea lună la rând, se arată într-o postare Facebook a formațiunii politice.

România a înregistrat luna trecută o inflație de 3,9%, dublu față de media UE, de 1,6% și peste Bulgaria și Ungaria, care au înregistrat rate de inflație apropiate de 3%, se precizează în sursa citată.

Ceea ce uită în mod convenabil să spună guvernarea PSD-ALDE e că măsurile economice iresponsabile luate de în ultima perioadă – OUG 114, creșterea cheltuielilor de consum, reducerea investițiilor sau falsificarea deficitului bugetar – afectează în mod direct politica monetară și implicit rata inflației.

Ceea ce uită USR să menționeze este că inflația din România e în scădere. În urmă cu doar o săptămână, noul guvernator ales al Băncii Naționale, Mugur Isărescu declara că scăderea inflației la un nivel de 3,84% a luat prin surprindere BNR.

Foto: facebook.com/USRNational