Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 11 Iunie 2019

> Premierul Viorica Dăncilă a declarat în urma întâlnirii cu grupurile parlamentare ale PSD că social democrații vor fi în sală la moțiunea de cenzură a opoziției împotriva Guvernului pentru a asigura cvorumul, însă nu vor vota.

> Deputatul PSD de Brașov Mihai Valentin Popa a anunțat conducerea Camerei Deputaților că va pleca din PSD la partidul condus de Victor Ponta, Pro România. Mihai Valentin Popa a mai plecat la Pro România în decembrie 2018, însă la numai câteva zile s-a reîntors în PSD.

> Consiliul Superior al Magistraturii i-a prelungit procurorului Bogdan Licu mandatul la conducerea Parchetului General  cu încă șase luni. CSM a decis și delegarea lui Răzvan Horațiu Radu în funcția de adjunct al procurorului general.

> Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Parlamentul a aprobat înființarea unei comisii speciale pentru modificarea legislației privind votul din Diaspora. Comisia trebuie să vină până la sfârșitul lunii cu o propunere de modificare a legii.

> Ministerul Afacerilor Externe a transmis o nouă poziţie a României privind criza politică din Republica Moldova, susținând că ”voința cetățenilor, exprimată prin vot” la alegerile din februarie trebuie respectată. Teodor Meleșcanu declarase însă ieri că singura soluție la criză o reprezintă alegeri anticipate.