Sari la conținut

Barna îi reproșează indirect lui Iohannis lipsa de autostrăzi din Moldova

Inspirație și încredere – Asta lipsește și asta a lipsit de ani buni în România, a declarat la Iași candidatul USR-PLUS la prezidențiale, Dan Barna, aflat în turneu electoral în Moldova.

Indirect, acesta îi reproșează președintelui Iohannis lipsa de autostrăzii din Moldova, despre care Barna spune că este izolată: liderul USR a spus că, deși președintele nu se poate implica efectiv în realizarea acestora, stă în puterea lui să pună lucrurile în mișcare pentru că are cea mai puternică voce din stat:

Președintele nu cară găleți cu asfalt sau nu trage curent, dar are o forță extraordinară prin puterea mesajului și a direcției. România are nevoie de inspirație și de încredere. Asta lipsește și asta a lipsit de ani buni în România, a declarat Dan Barna, care a reamintit că și-a propus să fie un președinte prezent, activ, implicat.

Întrebat ce îi reproșează președintelui Iohannis în privința Autostrăzii Unirii, Barna a precizat că nu vrea să intre într-un joc de reproșuri factuale, dar realitatea este să Moldova nu are autostradă.

Este un eșec al unor guverne succesive de 30 de ani încoace, care au lăsat cea mai mare provincie istorică a României izolată de restul țării.