Sari la conținut

Bye, bye, Meleșcanu! Intră în scenă Ramona Mănescu

teodor-melescanuLiderii ALDE au decis în ședința de azi, de la Parlament, ca Ramona Mănescu să preia conducerea Ministerului de Externe, în locul lui Teodor Meleșcanu. Acest lucru survine în urma anunțului făcut de premierul Viorica Dăncilă, că luni, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, se va decide remanierea guvernamentală. Opt miniștri au fost evaluați de Viorica Dăncilă, printre care și Teodor Meleșcanu.

Portofoliul Externelor aparține ALDE, iar Călin Popescu Tăriceanu a anunțat încă de săptămâna trecută că va cere înlocuirea lui Teodor Meleșcanu.

Ramona Mănescu a avut două mandate de europarlamentar din partea PNL, iar din 2014 aceasta a deținut funcția de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Din 2017 s-a alăturat ALDE și s-a ocupat personal de vizitele Vioricăi Dăncilă în Emirate, în vara anului trecut.

USR a avut o reacție promptă la veste:

Pleacă, în sfârșit, Teodor Meleșcanu, care s-a remarcat doar prin proasta organizare a alegerilor în Diaspora și prin adoptarea unei poziții contrare UE în timpul crizei din Republica Moldova. Vine Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta, fost europarlamentar PNL și soția ex-primarului Rareș Mănescu.

Tot ei spun că Ramona Mănescu ”a cerut desființarea DNA, iar la Transporturi a avut zero realizări.”