Sari la conținut

Ponta, despre acordarea mandatului de Comisar pe Agricultură lui Cioloș: „Tranzacție” imorală

Victor Ponta nu scapă nicio ocazie să-l atace pe liderul PLUS, Dacian Cioloș, care a sabotat intrarea partidului Pro România în grupul Renew Europe din Parlamentul European.

Liderul de stânga spune că numirea Ursulei von der Leyen în funcția de Președinte al Comisiei Europene este o veste bună pentru Europa, însă importantă pentru România este acum alegerea noului comisar din partea țării noastre și acordarea unui portofoliu.

Ponta face o trecere în revistă a mandatelor de comisar deținute până acum de noi, precizând că preluarea mandatului de Comisar pe Agricultură al lui Cioloș a avut loc pentru ca Franța să controleze acest portofoliu, cu binecuvântarea președintelui Traian Băsescu, ce a fost de acord cu această „tranzacție imorală”.

1. În 2007 România a primit un portofoliu nesemnificativ (era normal fiind ultimii veniți și având un conflict ridicol între Președinte și Guvern)
2. În 2009 Franța a primit Agricultura pentru Cioloș (Băsescu fiind de acord cu această “tranzacție” imorală)
3. În 2014 România a primit Dezvoltarea Regională (printr-o negociere cu Juncker, Hollande și Renzi și împotriva sabotajului lui Băsescu) și am reușit să aducem în țară 15 miliarde de euro
4. În 2019 Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis trebuie să negocieze cât mai bine pentru România!

Soluția, spune Victor Ponta, este un Comisar ProRomânia.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura