Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 18 Iunie 2019

> Dacian Cioloș a câștigat susținerea partidului președintelui francez Emmanuel Macron (En Marche), a partidului spaniol Ciudadanos și cea a grupurilor Free Democratic Party (Germania) și People’s Party for Freedom and Democracy (VVD – Olanda) pentru șefia grupului Reînnoim Europa (Renew Europe) din Parlamentul European.

> Reprezentanții USR au anunțat că se va realiza un audit intern după ce partidul a fost acuzat  în mass-media cu privire la contractele încheiate de unele filiale ale formațiunii în campania electorală. Tot aceștia au declarat că din informațiile deținute, acuzațiile sunt nefondate.

> Valer Dorneanu a fost reales astăzi în funcția de președinte al Curții Constituționale a României pentru un nou mandat de 3 ani. Dorneanu a fost reales după ce ultimii doi judecători care lipseau, Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan, au completat echipa depunând jurământul de învestitură în faţa lui Iohannis.

> Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă de Parlament cu 200 voturi ”pentru”, 7 voturi ”împotrivă” și 3 abțineri. Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul să fie demis era nevoie de minimum 233 de voturi ”pentru”.

> Darius Vâlcov, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, a fost pus sub control judiciar de DIICOT în dosarul în care e acuzat că a divulgat informații secrete (a publicat în social-media o copie a protocolului de colaborare dintre Parchetul General și SRI). Vâlcov e obligat să nu părăsească timp de 60 de zile Slatina, localitatea sa de domiciliu.