Sari la conținut

Klaus Iohannis critică PSD pentru demagogie și face apel la decență politică

Președintele Klaus Iohannis a criticat astăzi Partidul Social Democrat, pe care-l numește „campionul populismului” în urma încercărilor repetate ale formațiunii politice de a impune creșterea cu 40% a punctului de pensie, dublarea alocațiilor pentru copii și acordarea salariilor mărite profesorilor, în ciuda eforturilor Guvernului de a eșalona aceste cheltuieli pentru a proteja bugetul de stat.

Conform președintelui, acțiunile demagogice ale PSD se înscriu în logica electorală, însă promisiunile „fără acoperire” propuse de social-democrați „fac rău oamenilor”.

Campania electorală a început deja și, chiar dacă este una atipică (…) nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale. E o întrecere zilele acestea în Parlament în votarea unor astfel de proiecte, campionul populismului fără acoperire fiind, ca de obicei, Partidul Social Democrat.

Fac de aceea un apel la decență politică. Crearea de false așteptări imposibil de susținut economic sau contestarea unor măsuri sanitare care-și dovedesc eficiența sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Cotroceni.