Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 30 Mai 2019

> Bogdan Pîrlog, procurorul care a început dosarul împotriva jandarmilor pentru violențele de la  mitingul din 10 august 2018, și-a depus la Consiliul Superior al Magistraturii candidatura pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Magistraților. Principalul său obiectiv este sistarea activității secției, care – susține Pîrlog – a fost constituită nelegal.

> În Parlamentul României există două inițiative legislative referitoare la votul prin corespondență:

  • Cea propusă de USR vizează extinderea posibilității de a vota de la distanță și pentru românii din țară.
  • Cea inițiată de PNL propune introducerea votului electronic și extinderea acestei modalități de a vota la alegerile prezidențiale și la cele europarlamentare, dar exclusiv pentru românii cu domiciliul sau reședința în străinătate.

> A fost publicată astăzi în Monitorul Oficial decizia premierului Viorica Dăncilă privind încetarea calității de consilier onorific a Ancăi Alexandrescu, considerată o fidelă a lui Liviu Dragnea.

> Dan Barna a criticat astăzi PNL, afirmând că ”Alianța USR-PLUS s-a născut tocmai pentru că românii s-au săturat de această ciupeală oportunistă pe care o promovează Orban”. Reacția sa vine după ce Ludovic Orban a reproșat Alianței USR-PLUS faptul că ia în considerare o candidatură proprie la alegerile prezidențiale.

> Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a solicitat ”un raport complet cu privire la desfășurarea alegerilor” în diaspora de la MAE și MAI, afirmând că ”dacă au fost greșeli, și sigur au fost, cei responsabili trebuie să plătească”.